esss

Esenyurt’ta ders kitapları okullara dağıtılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta ders kitapları okullara dağıtılıyor
2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler için uyum eğitimi ise, 4-8 Eylül tarihleri arasında başlayacak.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler için uyum eğitimi ise, 4-8 Eylül tarihleri arasında başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan ders kitaplarının dağıtımı ise, sürüyor. Esenyurt’ta  devlet okulunda eğitim görecek 164 bin 970 öğrenci için, ders kitapları ilçeye gönderildi. Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

ÜCRETSİZ KİTAPLARIN DAĞITIMI SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitapları il ve ilçelere gönderiliyor. Türkiye genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan milyonlarca öğrencinin yararlanacağı ders kitapları il ve ilçelerde belirlenen noktalarda muhafaza ediliyor. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan birimlerde ücretsiz ders kitaplarının teslim alınması ve dağıtımıyla ilgili görev dağılımı da yapıldı. Bakanlık "Kitap dağıtımı sonuçlanıncaya kadar birimde çalışan personelin görevi değiştirilmeyecek ve süreci aksatacak başka görev verilmeyecek" talimatı verdi. Okullara gönderilen yazıda, okulların eğitim öğretime başladığı gün kitapların, öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulabilmesi için yürütülecek iş ve işlemlerin Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere mesai saatlerine bağlı kalınmaksızın 07.00- 21.00 saatleri arasında yapılması istendi.

Bakanlık tarafından gönderilen ücretsiz ders kitapları, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin depolarında muhafaza ediliyor. Buradan da ilçelerdeki okullara gönderiliyor. Dağıtımların büyük kısmı tamamlandı. Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselere dağıtımlar yapılıyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Ardahan Merkez ilçe Başkanı Kadir Sinan Onay Hastanedeki sıkıntıları bir bir açıkladıÖnceki Haber

CHP Ardahan Merkez ilçe Başkanı Kadir Si...

Kamyonet kaşla göz arası böyle çalındıSonraki Haber

Kamyonet kaşla göz arası böyle çalındı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!