esss

Esenyurt’ta pazarcıların kiralık araç çilesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta pazar alanına park edilen araçlar nedeniyle tezgahını açamayan esnaflar, çareyi araçları iterek farklı bir alana taşımakta buldu.

Esenyurt'ta mobil uygulama üzerinden araç kiralama hizmeti veren özel bir şirket, park alanı olarak Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan pazar alanını tercih etti.

Pazara park edilen araçlar yüzünden esnaf tezgahını açmakta zorluk çekti.

Yaşanan problemin giderilmesi için şirket ile onlarca kez iletişime geçen esnaf, bir çözüm bulamayınca çareyi araç tekerlerinin altına kova kapakları koyarak itmekte buldu.

Onlarca pazarcının bir araya gelerek ittiği araçlar farklı bir alana taşındı.

"BU DURUM BİZİ PERİŞAN EDİYOR, NEREDEYSE TEZGAH AÇAMIYORUZ"

Yaşadığı sorunu anlatan pazar esnafı Remzi Kakız, “Biz sabah saat 06.00’da evimizden ekmek mücadelesi için buraya geliyoruz. Fakat geldiğimizde pazar yerlerimizde özel bir kiralık araba şirketinin arabalarını görüyoruz. Bu durum bizi perişan ediyor, neredeyse tezgah açamıyoruz. Kaç aydır bu durum böyle. Bazı yerlerde iki araç, bazı yerlerde ise 3 araç oluyor ve kimse araçlara sahip çıkmıyor. Biz de kendi imkanlarımız ile bu araçları çekmek zorunda kalıyoruz. Kimsenin arabasına da zarar vermek istemiyoruz. Büyük zorluklar içerisinde tezgahlarımızı açıyoruz. Yetkililerden bu duruma acil bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.

"YETKİLİLERDEN BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULMALARINI İSTİYORUZ"

Yaşadıkları mağduriyet hakkında konuşan pazar esnafı Hüseyin Ateş ise “Ben pazarda esnafım. Aylarıdır pazar alanımıza özel bir araç kiralama şirketinin arabaları park ediliyor. Pazarcılar olarak bu şirketi her hafta arıyoruz ve şikayette bulunuyoruz. Fakat her geldiğimizde bu alanda onlarca aracı park halinde buluyoruz. Biz bu araçlardan muztaribiz, araçlar yüzünden tezgah açamıyoruz. Buraya ekmek parası kazanmaya geliyoruz ama bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Son 6 aydır sabahları evden çıktığımda acaba bu gün ne ile karşılaşacağım, acaba tezgahımın yerinde araba olacak mı diye soruyorum kendime. Ben bu pazara gelirken bu düşünceyi aklımdan çıkaramıyorum. Yetkililerden bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta sokak ortasında savaş! 40 kişi birbirine girdiÖnceki Haber

Esenyurt'ta sokak ortasında savaş! 40 ki...

Esenyurt’ta Öğrencilerin havacılık hayali kâbusa döndüSonraki Haber

Esenyurt’ta Öğrencilerin havacılık hayal...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!