esss

Esenyurt'ta Pempe Patika yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Pempe Patika yürüyüşü
Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları meme kanserine ilişkin farkındalık oluşturmak ve erken tanıya dikkat çekmek amacıyla 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında "Pembe Patika Yürüyüşü" düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü meme kanseri farkındalık ayı kapsamında pembe kurdele temasıyla Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Esenyurt halkı yürüyüşe katılım sağlayarak destek verdi.

 “Farkında Ol, Geç Kalma”

Meme kanseri, kadın sağlığını tehdit eden, ancak erken teşhis ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Meme kanseri, süt bezleri veya süt kanallarını oluşturan hücrelerin değişmesi ve anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkar. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her 8-10 kadından biri ömür boyu meme kanseri olma riski taşır. Artan yaş, ailede meme kanseri olması, genetik yatkınlık, erken ilk adet yaşı, geç menopoz, doğum yapmamış olmak, menopoz sonrası uzun süreli hormon tedavisi, alkol, fazla kilo ve hareketsiz yaşam meme kanseri riskini arttırır.

Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7’sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumdadır. Kadın yaşamında önemli bir tehdit olan meme kanseri ile mücadelede, meme kanseri risk faktörlerine ve erken tanı yöntemlerine yönelik farkındalığı artırmak önemlidir. Dünya çapında farkındalığı artırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından itibaren Ekim ayı (1-31 Ekim)“Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” olarak kabul edilmiştir.  Meme kanseri ile mücadelede erken tanı yaşamsal öneme sahiptir. Meme kanseri erken tanı girişimleri, kendi kendine meme muayenesi (KKMM) yapmak, klinik meme muayenesi (KMM) yaptırmak ve mamografi çektirmektir. 20-40 yaşları arasında ayda bir KKMM yapılmalı,  iki yılda bir KMM yaptırılmalıdır. 40-69 yaş aralığında ise, ayda bir KKMM yapılmalı, yılda bir KMM yaptırılmalı ve iki yılda bir mamografi çektirilmelidir.

DR. OKTAY DOKUZ, “ERKEN TANI HAYAT KURTARIR.”

Farkındalık yürüyüşü ile alakalı açıklama yapan Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Oktay Dokuz, ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında ekim ayında düzenlenen meme kanseri farkındalık ayı kapsamında pembe kurdele temasıyla Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Halkımızın da etkinliğimize göstermiş olduğu yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Kadınlar konuyu gündemine almalı. Geç kalmayıp sağlıklı kalmalı. Unutmayın erken tanı hayat kurtarır’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta eşi ile kavga eden adam evini yaktıÖnceki Haber

Esenyurt’ta eşi ile kavga eden adam evin...

Esenyurt'ta emlakçıya satırlı saldırıSonraki Haber

Esenyurt'ta emlakçıya satırlı saldırı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!