esss

Esenyurt’ta Vanlılar, 'Dünya Kahvaltı Günü'nde yer sofrasında buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Vanlılar, 'Dünya Kahvaltı Günü'nde yer sofrasında buluştu
Van’a özgü 'Van kahvaltısının' her yıl geleneksel hale getirilerek haziran ayının ilk pazar gününde kutlanan ‘Dünya Kahvaltı Günü', Esenyurt ve bölgedeki Vanlılar, ilk defa Esenyurt Van Kültür Evi'nin organize ettiği yer sofrasında hazırlanan muhteşem bir kahvaltıda buluşarak bir araya geldiler.

Van'da, 1 Haziran 2014 tarihinde 51 bin 793 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltı, rekor kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılmasıyla da her yıl haziran ayının ilk pazar gününün ‘Dünya Kahvaltı Günü’ olması kararlaştırıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın çağrısı üzerine kayıtsız kalmayan Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak’ın düzenlediği kahvaltılı toplantıda Esenyurt’ta  ve bölgede yaşayan Vanlılar, bu sabah, Esenyurt’ta faaliyete geçen Van Kültür Evi’nde bir araya geldiler. Esenyurt Kaymakamlığı’ndan alınan izin ile gerçekleştirilen kahvaltıda, Van’a özgü otlu peynir, karakovan balı, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan ‘murtuğ’ ve tereyağı ile öğütülmüş buğdayla yapılan ‘kavut’ gibi yöreye hitap eden 24 çeşit yiyecek ikram edildi.

Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak, yaptığı açıklamada:  "Bu geleneğimizi yaşatmak için gayret gösteriyoruz ve bütün Vanlılardan da bu gayreti göstermeye davet ediyoruz. Van kahvaltısına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Daha önce 51 bin 793 kişiyle 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekorunu kırarak tanıtımına büyük katkı sunuldu ve bu rekor tescillendi. Kahvaltımız aynı zamanda coğrafi tescil belgesi aldı. Bugün programımıza katılan, tüm konuklarımızda teşekkür ediyorum dedi.

Kahvaltıyı hazırlayan ve ev sahipliği yapan Esenyurt Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak’ın  daveti üzerine Birçok Vanlı STK yöneticisi, İş adamları, Van’ın ses sanatçıları, Basın mensupları ve dernek yöneticileri katıldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haluk Levent, politik konulardan uzak durmaya çalışıyorumÖnceki Haber

Haluk Levent, politik konulardan uzak du...

Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri başladıSonraki Haber

Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri başl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!