esss

Ev Alacaklar Dikkat! Konut Fırsatçıları iş başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev Alacaklar Dikkat! Konut Fırsatçıları iş başında
Kamu bankaları (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank) tarafından devreye alınan Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi destek paketine ilgi artarken, emlakçılardan önemli bir uyarı geldi. Emlakçılar bazı fırsatçıların 2. el konutta yüzde 30'lara varan zam yaptığını belirterek, "Şişirme fiyatlara kanmayın, rayici iyi araştırın, sıkı pazarlık yapın.” dedi. Peki tüketiciler ev alırken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyası emlak piyasasındaki fırsatçıları harekete geçirdi. 'Talep artışı olacak' beklentisiyle sıfır ve ikinci el konut fiyatlarında bir gecede fahiş artışlar yaşandı. Yüzde 0.64'lük faizi gören fırsatçılar, ilan ve alışveriş platformlarında da anında boy gösterdi. Paket açıklanmadan 1 gün öncesine göre fiyatlara yapılan zamlar yüzde 30'u buldu.

YAPTIRIM GEREKİYOR

Emlakçılar ve tüketici örgütleri temsilcileri ev hayali kuran vatandaşın hevesini kursağında bırakan fırsatçılara karşı ağır yaptırımlar getirilmesini istedi. İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indirimleriyle birlikte fiyatı bir gecede artıran müteahhit ve ev sahipleriyle karşılaştıklarına dikkat çekti.

MUTLAKA PAZARLIK YAPIN

Konut alacak vatandaşların emlakçıyı suçladığına dikkat çeken Aşa, "Oysa hiçbir emlakçı ev fiyatları artsın istemez, çünkü satışlarımızı yavaşlatır. Biz bu kampanya piyasayı canlandırır diye seviniyorduk. Birinci el konut satışlarında bankalar 27 Mayıs'tan önce uygulanan fiyatların üzerinde satan müteahhitlere kredi vermeyeceğini açıkladı. Ancak ikinci elde öyle bir mekanizma yok. Bu nedenle ev almak isteyen vatandaşlarımız bir evi almadan önce çok iyi bir fiyat araştırması yapsın. Sonra da pazarlık yaparak alsın. Faiz indirimiyle fiyatları artıranları ise bankalara ve yetkili kurumlara ihbar etmeliler" dedi.

'YÜZLERCE ŞİKAYET TELEFONU ALIYORUZ'

Konut fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 2 gün içinde yüzlerce şikayet telefonu aldıklarını ifade eden Tüketiciler Birliği Konfederasyonu Başkanı Mahmut Şahin şunları kaydetti: "Yoğun şikayetler nedeniyle kredi veren kamu bankalarının müdürleriyle görüştüm. Onlar da bu durumdan çok rahatsız. Türkiye'de yaptırımlar maalesef yetersiz. Gramajdan çalan da fiyatları artıran müteahhit ve ev sahipleri de aynı zihniyette.

BİR GECEDE 250 BİN TL FARK

Yılbaşında 639 bin lira fiyat isteyen bir satıcı konutuna 1 Mayıs'ta 800 bin lira isterken kredi paketi açıklanınca bu rakamı 1 milyon 50 bin lira yaptı.

Kaynak:Sabah

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Avcılar Gümüşpala Sahili'nde İşgale Geçit VerilmeyecekÖnceki Haber

Avcılar Gümüşpala Sahili'nde İşgale Geçi...

Esenyurt'ta Asker uğurlama Şenliği Trafiği Alt Üst Etti!Sonraki Haber

Esenyurt'ta Asker uğurlama Şenliği Trafi...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!