esss

İSDEF Şehitlerini Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSDEF Şehitlerini Unutmadı
İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Esenyurt Kültür Merkezi’nde 18 Aralık Pazar günü şehitleri ve gazileri anma programı düzenleyerek, İstanbul ve Esenyurt’ta yaşayan Samsunlulara anlamlı bir gece sundu.

Ülke gündemine duyarlı binlerce Samsunlu, İSDEF’in organize ettiği şehitleri ve gazileri anma programında bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen duygu yüklü geceye Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı Aytan, Esenyurt AK Pati Meclis Üyesi Eren Kaya,  Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Esenyurt il Dernekler Birliği Başkanı Murat Baduralkan, Esenyurt Hanaklılar Dernek Başkanı Aynı zamanda Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Togay Çoban, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Sezgin Gümüş, STK temsilcileri,  Samsunlu 15 Temmuz ve Beşiktaş’ta şehit edilen askerlerimizin aileleri ve pek çok Samsunlu vatandaş katılım sağladı.

Gecede konuşmasını yapan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen Şunları söyledi; “Güzel şairimiz güzel özetlemiş, ‘bayrakları bayrak yapan kandır’ ifadesiyle. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz Edirne’den Kars’a bu vatanın asil evlatlarıyız. Bu asil millet terör belasından çok canlar verdi. Yüreğimiz yandı. Evlatlarımız şehit olurken, şehidin tabutu musallaya gelirken, şehidin çocuğu musallaya koşarken, anne babası tabutuna sarılmış ağlarken, hanımı gözyaşı dökerken, 79 milyon ekranları başında o çocuk gibi tabuta koştu. Gözyaşı döktük, yüreklerimiz yandı. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.’ Bizi bu teselli etti. Bu millet, aziz şehitlerimizi unutmayacak. Yaşadıklarımız gösteriyor ki, bir birimize daha çok sarılma zamanı. Samsunlu olarak tıpkı 19 Mayısta olduğu gibi, önder ruhumuzu aynı şekilde göstereceğiz.”  ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu

Kur'an-ı Kerim tilaveti ilen başlayan gece de şiirler okundu tasavvuf müziği, semazen ve mehteran gösterisi, şehitliği anlatan tanıtım videosu yer aldı. Samsunlular gözyaşlarını tutamazken yapılan konuşmalar sırasında Samsunlu gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla salonda dikkat çekti. Program sonunda şehit ailelerine ve katılım sağlayan emeği geçenlere tablo hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti anayasa için sahaya iniyor!Önceki Haber

AK Parti anayasa için sahaya iniyor!

Muhtar Yıldırım’dan AçıklamaSonraki Haber

Muhtar Yıldırım’dan Açıklama

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!