esss

İstanbul Etu Triatlon Avrupa Kupası Sahiplerini Buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Etu Triatlon Avrupa Kupası Sahiplerini Buldu
İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası mücadelesi Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde yapıldı.

Avrupa Kupası’nda kadınlarda Kanadalı Emy Legault, erkeklerde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov birinci oldu.
İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası mücadelesi Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle ile yapılan ve ilçede ilk kez gerçekleşen bu yarışmaya 2 günde 17 Avrupa ülkesinden 150’yi aşkın sporcu katıldı. En son 2015 yılında İstanbul’da spring mesafede gerçekleşen Avrupa kupası mücadelesi bu kez Olimpik kategoride gerçekleşti. 3 etapta ara vermeden kıyasıya yarışan sporcular ilk etapta 1.5 km yüzdü, ardından değişim alanında bisikletlerini alarak 40 km’lik parkur boyunca pedal çevirdi ve son etapta bisikletleri bırakarak 10 km boyunca koştu.
Sporcular kupalarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik’in elinden aldı. Yarışları izlemeye ETU Başkanı Renato Bertrandi ve ETU Yönetim Kurulu Üyeleri de geldi.

Triatletler Tokyo Olimpiyatları için puan topladı
Avrupa Kupası mücadelesinin ilk gününde yaş grupları ve Paratriatlon kategorilerindeki yarışlara 120 sporcu katılım gösterdi. Avrupa klasmanındaki yarışlar ise ikinci gün Avrupa’nın en iyilerinin yarıştığı Elit Kadınlar ve Elit Erkekler kategorilerinde gerçekleşti. Tokyo’da 2020 yılında gerçekleşecek Triatlon yarışları için puan toplayan sporcular arasında nefes kesen bir mücadele gerçekleşti.
2017 İstanbul ETU Triatlon Elit Kadınlar mücadelesinde parkuru Kanadalı Emy Legault 1’incilikle, Ukraynalı Margaryta Krylova 2’incilikle ve Avustralyalı Grace Musgrove 3’üncülükle bitirdi. Elit Erkekler mücadelesinde ise parkuru Rus sporcu Andrey Bryukhankov 1’incilikle, Ukraynalı Dmytro Malyar 2’incilikle ve Rus sporcu Anton Kozlov 3’üncülükle bitirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, "Tokyo Olimpiyatları’nın önemli bir ayağı olan Avrupa turnuvasının bir parçasını Beylikdüzü’nde yaptık. Bu güzel ortamda böyle değerli sporcuları ağırlamaktan büyük onur duyduk. Keyifli bir iki gün geçirdik. Triatlonun kalbi Beylikdüzü’nde attı. Burası çok güzel bir parkur oldu. Dünya şampiyonaları da rahatlıkla Beylikdüzü’nde yapılabilinir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ensar Öğüt'ün Annesi hakka yürüdüÖnceki Haber

Ensar Öğüt'ün Annesi hakka yürüdü

Akaryakıta çifte zam geliyorSonraki Haber

Akaryakıta çifte zam geliyor

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!