esss

İstanbul'da 2. Kars-Ardahan-Iğdır Günleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da 2. Kars-Ardahan-Iğdır Günleri Başladı
2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı.

Dört gün sürecek etkinlikte Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri görücüye çıkarken, tanıtım günlerine katılan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “ Ardahan, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli” dedi.

(KAISİAD) Kars-Ardahan-Iğdır Sanayicileri ve İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kars, Ardahan Iğdır’lı STK’ların desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı.

19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde Kars, Ardahan, Iğdır valiliklerinin ve belediyelerinin stantlarının yanı sıra bu kentlere yönelik tanıtım ve yiyecek stantları da yerini aldı. Kaşar peynirinden tereyağına, baldan yöresel pek çok ürün tanıtım günleri kapsamında sergilendi. Tanıtım günlerinin ilk gününde ziyaret edenler arasında birçok vatandaşın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu,  Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Meclis üyeleri, STK temsilcileri de vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu,  Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Kars Ardahan ve Iğdır standlarını ziyaret ederek, yöresel ürünlerin tadına baktılar.

“Ardahan, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ankara’dan sonra yapmış oldukları ikinci etkinlikleri olduğunu ve Kars, Ardahan, Iğdır’ı tanıtabilme adına belediye olarak tanıtım günlerinde yerlerini aldıklarını dile getirdi. Başkan Köksoy, “Gücümüz yettiği kadar Pişimizi, ketemiz, balımız ve kaşarımızla ilimizi tanıtmaya çalışacağız. En önemlisi Ardahan o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşehrilerimizi, Ardahan’ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum. Ardahan’ı gezsinler, görsünler, sonra gittikleri yerde Türkiye’yi gezdik ve gördük desinler. Çünkü Ardahan öyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Ardahan mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli. Herkesin her zaman imkânları olmuyor, herkes gelip yerinde göremiyor. Dolayısıyla bizde Ardahan’ı merak eden hemşehrilerimize ve herkese bu şekilde ketemizle, kaşarımızla, balımızla ve Ardahan tanıtım rehberimizle bir şekilde Ardahan’ı anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta CinayetÖnceki Haber

Esenyurt'ta Cinayet

İnci ve Süleymanoğlu Muhtarları UnutmadıSonraki Haber

İnci ve Süleymanoğlu Muhtarları Unutmadı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!