esss

Kaymakam Karagül: Kaymakamlık Binasına HES Koduyla Giriş Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaymakam Karagül: Kaymakamlık Binasına HES Koduyla Giriş Yaptı
İstanbul Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentteki kamu binalarına girişte vatandaşlara HES kodu sorgulamasının yapılmasına karar vererek duyurmuştu.

Karar ardından Esenyurt’un başarılı  Kaymakamı  Dr. Vural Karagül Kaymakamlık binasına Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında  maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek HES koduyla giriş yaptı.

Hayat eve sığar (HES) kodu uygulamasının 23.09.2020 Çarşamba gününden itibaren, Valilik, kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, ilçe nüfus müdürlükleri ve ilçe tapu müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması,  uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, kararları alınmıştı.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta EBA için çatıya çıkan öğrenci düşerek öldüÖnceki Haber

Esenyurt’ta EBA için çatıya çıkan öğrenc...

Esenyurt'ta gece boyunca kapsamlı asayiş denetimi yapıldıSonraki Haber

Esenyurt'ta gece boyunca kapsamlı asayiş...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!