esss

Muharre Yıldız, ‘’ Tavuk ble su içer Allah’a bakar’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muharre Yıldız, ‘’ Tavuk ble su içer Allah’a bakar’’
Siyasi kimliği ile bölgede tanınmış bir isim olan iş insanı Muharrem Yıldız Esenyurt İYİ Partiden belediye başkan adayı oldu.

Esenyurt İYİ Parti İlçe binasında Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız'ın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda süreçle ilgili oldukça sert açıklamalarda bulunan Yıldız, ‘Burada Türkiye’nin dört bir yanından insanlar var. Peki, niye hiç biriniz başka ilerden aday göstermediniz. Trakya ve Balkanlar var, Karadeniz, İç Anadolu var,  nüfusunun en yoğun olduğu Kars-Ardahan-Iğdır var. Yani tabir yerinde ise "tavuk bile şu içer Allah'a bakar" dedi.

Toplantıya Esenyurt İYİ Parti İlçe Başkanı Bülent Ural, Büyükçekmece  İYİ Parti Belediye Başkan  Adayı Nejat Durmuş, 27'nci dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı Özdemir Polat ve basın mensupları bir araya geldi.

İLÇE BİNASINDA YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANDI

Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti, Esenyurt'ta Kars-Ardahan-Iğdır illerinde önemli bir topluluğu temsil eden Muharrem Yıldız'ı aday gösterdi. İlçe binasına gelen Muharrem Yıldız partililer ve hemşerileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Yıldız, İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında organize edilen toplantıda Esenyurtlulara seslendi.

Açılış konuşmasını yapan Esenyurt İyi Parti İlçe Başkanı Bülent Ural “ Biz takım arkadaşlarımız olarak, Muharrem başkanımızı destekliyor, durmadan, yorulmadan Esenyurt’u İstanbul’u iyi yapana kadar çalışacağız. Bizim için tek yol, adayımız Muarem Yıldız’dır. Esenyurtlu hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

POLAT: YEREL DEĞİL SANKİ GENEL SEÇİM

İYİ Partili ve iş insanı Özdemir Polat Esenyurt ilçesinde yeni kurulan İYİ Parti ekibine başarılar diledi. Polat “Türkiye de 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimde sanki genel seçime gidiliyormuş gibi bir hava yaratılıyor" dedi.

“MUHARREM YILDIZ BURADA HİZMETE HAZIR”

Polat, “Belediye’nin aslı hizmettir ve bir belediye başkanı kanun çıkaramaz yasa çıkaramaz yapacağı şey temel hizmettir.  Önce bir temel hizmetlerini yapsınlar. Artık millet gözünü açtı, çağ teknoloji çağı, toplum anladı ve uyandı. İnşallah seçim ülkemiz için hayırlı olur. Bizim için tek şey toplum. Millet o sandığa gidip oyunu kulansın çıkan herkesin başı gözü üstündedir. Bugün Belediye Başkan Adayımız Muarem Yıldız burada aday kendisi tecrübeli donanımlı biridir ve kendisine bu kutsal yolda başarılar diliyorum teşekkür ediyorum” dedi.

“SERHAT BÖLGESİ YOK SAYILDI”

Yıldız, “Kars Ardahan Iğdır ve Kafkas bölgesi yok sayılıyordu. Dedim eğer orada bir hemşerimiz adaylaştırmazlarsa, el ele vereceğiz ve üçüncü yolu açacağız. İstanbul genelinde yok sayılan topluluk olarak bir ders vermeliyiz. 'Olmazsa biz bağımsız bir aday çıkartmalıyız' dedim. O zaman herkes şaşırdı. Çünkü sadece ben hemşerilerimiz üzerinden bir açıklama yapmıştım. Fakat o zaman ki süreçte 'İYİ Parti bize uygundur, yakındır bize' dedik. Meral Başkanın benim üzerinde hakkı çoktur ve hep destekçim olmuştur" dedi.

‘AMACINIZ NE’

Sözlerine devam eden Muharrem Yıldız özellikle siyasi partilerin bir bölgeye göre aday belirlediklerini söyledi. YILDIZ, "Burada 81 ilden gelen insanlar yerleşmiş. Herkes Anadolu’dan gelirken çocuklarına bir gelecek sunmak için gelmiş. Hepsiyle de komşuluğumuz var. Aynı mahallede, aynı apartmanda oturuyoruz. Bugün baktığımızda, bütün zorlukları bitirmişiz gibi sanki siyasi partiler bütün adaylarını Güneydoğu'dan seçiyor. Sormazlar mı hayırdır? Burada sadece Güneydoğulular mı yaşıyor? Amacınız ne? Burada Türkiye’nin dört bir yanından insanlar var. Peki, niye hiç biriniz başka ilerden aday göstermediniz. Trakya ve Balkanlar var, Karadeniz, iç anadolu var,  nüfusunun en yoğun olduğu Kars-Ardahan-ığdır var. Yani tabir yerinde ise "tavuk bile şu içer Allah'a bakar" dedi.

YILDIZ; ESENYURT KURTULACAK

Muharrem Yıldız uzun yıllardır Esenyurt’un çektiği sıkıntılarından kurtarmak için geldiğini dile getirerek, “Küçükçekmece’de 2014 adaylığım vardı ben sadece Esenyurt’a aday olmadım. Küçükçekmece’de de aday adayı olmuştum, başka bir partiden ne oldu da oradan da kalkıp buraya geldi diye ister istemez insanlar merak ediyor. Ben Küçükçekmece’de devam ederken şunu gördüm; buradaki seçmenler göz ardı ediliyor. Orası için düşündüğüm projelerin aynısı Esenyurt içinde düşünüyorum ” ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ HAZIRDI VE BİZEDE YAKINDI"

Muharrem Yıldız daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.  sorulardan bir tanesi “önceden bir üçüncü ittifak oluşacağını duyumunu aldık siz de o ittifakın içinde olacaktınız ve neden sonradan İYİ Parti’ye aday oldunuz?” şeklindeydi.

9Yıldız şu cevabı verdi; “Bizim ittifaktan kastımız Kars, Ardahan, Iğdır arasında bağımsız bir aday çıkartmak ve bu adayı çıkarttığımız zaman meclis listesini, üyeleri hazırlamak onları oralara taşımak, zordu ve kısa bir zaman kalmıştı. İYİ Parti burada hazırdı, bize de yakındı ve bizde aday olduk" dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Şentop Esenyurt'ta hemşerileri ile buluştuÖnceki Haber

Mustafa Şentop Esenyurt'ta hemşerileri i...

Esenyurt’ta gelen Faruk Demir’e hemşehrileri’nden tepkiSonraki Haber

Esenyurt’ta gelen Faruk Demir’e hemşehri...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!