Sahte TÜVTÜRK sitesiyle Esenyurt'ta dolandırıcılık!

Esenyurt'ta sahte TÜVTÜRK Taşıt Muayene İstasyonu sitesi üzerinden çok sayıda vatandaşı dolandıran bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Sahte çağrı merkezi üzerinden faaliyet gösteren örgüt üyeleri, kendilerini TÜVTÜRK yetkilisi gibi tanıtarak randevu almak isteyen vatandaşları hedef aldı.
Halktv’den Cengiz Karagöz’ün yaptığı habere göre: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Beşir Hattapoğlu, Rojin Yürek ve A.H.’nin de bulunduğu 10 şüpheli hakkında dava açıldı. Soruşturma kapsamında en az 20 kişinin dolandırıldığı belirlendi.
ŞEBEKENİN YÖNTEMİ
Şüpheliler, internet ve sosyal medya platformlarında TÜVTÜRK ismini kullanarak sahte reklamlar yayımladı. Bu reklamlara tıklayan vatandaşlar, sahte sitelerdeki çağrı merkezi numaralarını aradı. Telefonda kendilerini TÜVTÜRK çalışanı olarak tanıtan kişiler, vatandaşlardan araç ve kimlik bilgilerini temin etti.
Gerçekte trafik cezası olmayan kişilere “sistemde cezanız görünüyor, ödemezseniz randevu oluşturamayız” denilerek para talep edildi. Ceza kaydı bulunan kişilerden ise var olan tutarın çok üzerinde bedeller alındı. Örneğin, 1506 TL kırmızı ışık cezası bulunan bir vatandaş, 3000 TL ödeme yapmak zorunda bırakıldı.
KART BİLGİLERİ ÇALINDI
Ödemeler, kredi kartı ile mail order ve sanal POS yöntemleri kullanılarak alındı. Dolandırıcılıktan elde edilen paralar, örgüt üyelerinin kurduğu şirketlerin hesaplarına aktarıldı. Bazı mağdurlar, mobil bankacılık sistemleri üzerinden doğrudan para transferine yönlendirildi.
Bu süreçte gerçek TÜVTÜRK sitesi üzerinden muayene randevuları oluşturulduğu için birçok vatandaş dolandırıldığını fark etmedi. Yetkililer, dolandırıcıların bu şekilde kurbanların şüphe duymasını engellediğini belirtti.
‘DANIŞMANLIK ŞİRKETİ’ ADI ALTINDA FAALİYET
Şüphelilerin Esenyurt’taki City Center Home Ofis’te “danışmanlık şirketi” adı altında faaliyet gösterdiği belirlendi. Yürütülen faaliyetlerin tamamının organize biçimde ve süreklilik arz edecek şekilde yürütüldüğü tespit edildi.
Şüpheliler hakkında “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “örgüte üye olmak” suçlarından dava açıldı. KAYNAK: Halktv.com.tr
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN

































Yorum Yazın