esss

Yener; Denetimin adı Mobbing'mi oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yener; Denetimin adı Mobbing'mi oldu!
Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Eğitim Bir Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Yusuf Sabazdan'ın “öğretmenlere mobbing uyguluyor” iddialarını tek tek yanıtladı.

Esenyurt'ta Eğitim Bir Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Yusuf Sabazdan, sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaparak Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'i hedef aldı. Necati Yener'in göreve geldiği günden beri öğretmenlere baskı yaptığını anlatan Sabazdan, “Esenyurt ilçesindeki çalışma huzuru bozulmuş, eğitim çalışanları mobbinge maruz kalmaya başlamış, hakaret, tehdit, aşağılama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün rutini haline gelmiştir. Necati Yener, göreve başladığı günden itibaren eğitim çalışanlarını kendi ruh halinin tezahürü neticesinde paranoyak bir yaklaşımla sürekli itham etme, yargılama ve itibarsızlaştırma çabasında olarak gerek toplantılarda, gerek birebir görüşmelerde sürekli olarak bu düşüncesini ima edecek söz ve davranışlarda bulunmuştur” dedi.

BASKI ALTINDAYIZ

Baskı altında olduklarını anlatan Sabaz’dan, “Eğitim çalışanlarına karşı duyduğu güvensizlik ve paranoyak davranışlarıyla Esenyurt eğitim çalışanlarının ilçe dışına tayin istemesine sebep olmuştur. Uzun yıllar mevcut personeliyle hizmet veren ilçe milli eğitim müdürlüğünde Necati Yener'in baskı ve zulmü nedeniyle aynı yıl içinde 20 çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tayin isteyerek başla ilçelere gitmek zorunda kalmış ve yerlerine gelen kimse olmamıştır. Bu baskı ve zulümler okullarda da devam etmektedir. Necati Yener yaptığı okul ziyaretlerinde okul yöneticilerini itibarsızlaştıracak şekilde söz ve davranışlar sergilemektedir. Okullarda temsil ve icraat makamı olan okul yöneticilerinin elini sıkmamakta, yüzüne bakmamakta, öğretmen ve müdür yardımcılarının önünde müdürleri muha-tap almayarak okullardaki otoritesine sars-maya çalışmaktadır” diye konuştu.

SAHADA KARŞILIĞI YOK

İddialara cevap veren Necati Yener ise , “Sosyal medyaya yansıyan haberlerde iyi bir kelime oyunu yapılmış. Bize söylenen şeylerin sahada bir karşılığı var mı? Bunu sorduğu-muzda bir karşılığı olmadığını görüyoruz. 1 buçuk yılda iş takibini ciddiyetle yapıyoruz. Burada kimsenin mobbingten bahsetmesi söz konusu değildir. Hepimizin üzerinde baskı var. Beklenti var. Beklentilerin karşılanmasını beklemek bir mobbing ise burada mobbing kavramını tartışmamız lazım. Eğer beklentilerin karşılanması bir mobbing ise devlete de hükümete de mobbing uygulanıyor çünkü halk bir şeyler bekliyor. Bizde de hükümetimiz bu kadar imkan sağlamışken çıkıp hizmet geciktirmemiz söz konusu olamaz. Mesailerimizi nasıl kullanmalıyız noktasındaki denetimler, takipler bizim asli görevimizdir. Bundan kimse rahatsızlık duymamalı. Bir başarı her zaman disiplinle gelir. Disiplinin olduğu yerde başarı vardır, disiplini sağlayan şey de denetimdir. Sistem böyle kurulur, inşa edilir” dedi.

TAKİBİNİ YAPACAĞIM

Denetimleri sürdüreceklerini anlatan Yener, “Biz de bu anlamda gelen şikayetler ya da velilerimizden gelen aksaklıklar üzerinde incelemeler, soruşturmalar yürütüyoruz. Bunların abartılmaması gerekmektedir. Buraya geldiğimizde burada özellikle çok söylentiler vardı. Söylentiler üzerinde soruşturmaya uğrayan ve açığa alınan arkadaşlarımız oldu. Bunların da bir etkisi olabilir. Devletin verdiği kitapların, hurdacılara satıldığı yönde iddialar vardı. Biz bunu soruşturmayalım mı? Bu mobbing midir? Bazı yerlerde okul müdürü usul ve esasla-rın dışına çıkabiliyor, bunların hesabını sormamız mı mobbing? Burada bir baskı unsuru söz konusu değil. Devleti acziyet içinde göstermelerine izin vermeyiz. Devle-timiz tüm imkanları sağlarken, velilerden para istenmesini soruşturmamız mı haksız-lık oluyor. Biz bunların takibini tabii ki yapacağız” ifadelerini kullandı.

KİME HİZMET EDİYORLAR?

İddiaların asılsız olduğunun altını çizen Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, “Çok ciddi sıkıntılar görüyoruz. Bunları gidermeye çalışıyoruz. Bundan rahatsız olanları anlamak mümkün değil-dir. Okullara habersiz gidiyoruz. O anda okul müdürünün orada olmaması galiba müdürü rahatsız ediyor ve bunu mobbing gibi görüyor. Bunlar komik şeyler.  Bu tür açıklamalar kime hizmet ediyor bilmiyorum” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamer Özyurt 'Hayır' demediÖnceki Haber

Tamer Özyurt 'Hayır' demedi

Başkan Bozkurt: Esenyurt’un umudu her geçen gün artsınSonraki Haber

Başkan Bozkurt: Esenyurt’un umudu her ge...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!