Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Evlilik Danışmanları

İki insan arasındaki ilişkileri düşünüyorum bezen, aklımatakmadan edemiyorum. Kadın ve Erkek çok farklı iki insan,  Aynı zamanda birbirine zıt Karakterler ve bu iki cins birlikte bir evi bir hayatı paylaşmayı kabul ederek tek kişilik hayatlarını iki kişi olarak devam ettirmeye karar veriyorlar. Tek ortak noktaları sevgileridir.

İnsanlar evlenmedenönce hep birbirine iyi güzel ve hoş görünmek için büyük çaba harcarlar, örneğin ilk buluşmalar Önemlidir her iki cins te karşısındaki insanı etkileyebilmek için giyimine dış görünüşüne ve hareketlerine dikkat ederler 

Kadın oldukça zarif, Erkekte oldukça kibar ve Saygılıdır.  Yemekler yenir Kahveler içilir, sohbetler çok hoş ve sıcak geçer,  ilk izlenim güzel geçer ve bir sonraki buluşma tarihi için gün sayılır.

  İşler artık ciddiye binip ileriye dönük konuşmalardan söz edilmeye başlandığın da, Evlilik teklifi için planlar yapılır. Erkek genç kıza öyle bir teklifte bulunmak ister ki ömür boyu unutulmamalıdır.

Evlilik teklifi çok abartılı ve herkesin imreneceği şekilde yapılır her şeyharika gider. Evlilik teklifi kabul edilir ve Ailelerin tanışma faslı sonrası Düğün dernek kurulup bir ömür boyu sürecek hayat için ilk adımlar atılır. Ve...

Güzel bir Gecenin sabahı büyü bozulur. Erkek kadını, Kadın erkeği pijamalarla etrafa atılmış kirli çorapları görür ve büyü bozulur. Artık evlilik güzel görünmek, Kibar olmaktan başka birşey olur, Reklamlar bitmiş Filmin devamı başlamıştır. Evet, günümüz evlilikleri artık Bu kadar sürüyor geri kalan günler kavga, gürültü, tartışma ve anlaşmazlıkla geçer. Sonrası malum, Mahkeme kapsı;

Teknoloji ilerledikçe hayatımız rahata Kavuştuk ça insanlar artık zora, sıkıntı ya gelemez oldular. Buradaki en büyük Etkenlerden biride kadının Ekonomik özgürlüğe kavuşmasıoluyor. Kadın Erkek Eşitliği,  eşittir Boşanma!

Artık kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Geçim sıkıntısı da baş gösterince sevgi bitiyor kavgalar başlıyor saygıda gidiyor. Hal böyle olunca,Ortada ne Sevgi, nede Saygı kalmıyorsonuç; Evliliğin mahkemeye taşınması ile son buluyor.

Eğer günümüzde Görücü usulü Evlenilse ve kadın çalışmazsa evlilikler daha uzun sürer di.ama bu defada kadın bir hiç olur,boşanmaya cesaret edemez ve kaderine boyun eğmek zorunda kalırdı.

Görüyoruz ki aslında çözüm üretmek için başka yöntemler bulmak zorundayız, evlilik danışmanları artık bunun için var

Evliliklerde ki sorunları çözmek iyi bir Evlilik sürdürmek için bu danışmanlara gidiliyor ve oldukça da faydası oluyor.

Eşlerin birbirine söyleyemediklerini, öfkelerinin nedenlerini bu evlilik danışmanı sayesinde Aşabiliyorlar, bazen de danışmanlar bile fayda etmiyor, bu ilişkiyi kurtaracak bir şey olmadığı anlamına geliyor.

Yine de, Bence evliliği kurtarmak içinFedakârlık Anlayış, hoşgörü ve paylaşım olmalı. Yoksa bu zamanda evlilik danışmanlarında kurtuluş olmaz, Gelin en başından neyseniz o olun, oynamayın işin başı dürüst, saygılı ve birazcık hoşgörüde olmakta ne dersiniz…