Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Ormanlarımız yanıyor..

Antalya büyükşehir başkanı Muhittin Böcek Manavgat’taki orman yangınları başladığında onu gece gündüz demeden insan üstü bir mücadele verirken izledik.

 Bir haftadır Manavgat’ta yangınlar halen kontrol altına alınamamış.

Evler yanmış, ormanlarımız bitmiş, ormandaki canlılar kül olmuş.

Köylüler,siviller yangın terinde canla başla çalışırken TV karşısına geçen bir AKP bakanı “TOKİ yananların yerine öyle evler yapacak ki, herkes keşke benim de evim yanmış olsaydı diyecek.” Sözleriyle demeç veriyor

Akıllara durgunluk veren bir açıklama..!’’

Başka bir bakan çıkıp ‘’yardım teklifleri aldık ama biz kabul etmedik ‘’ diyebüyük bir gaf yapıyor

Yetmemiş gibi sayın cumhurbaşkanı olay yerine gidiyor ve oradaki evsiz kalmış hayvanları telef olmuş halka çay dağıtıyor.

Yangın meydana gelen şehirler de halk panik korkmuş ve çaresiz,

Antalya,Muğla,İzmir,Osmaniye,Mersin,Adana,Çanakkale,Kayseri,Edirne,Kütahya,Aydın,Kilis,Kocaeli,Kastamonu,Sakarya,İstanbul,Hatay,Bursa,Diyarbakır,Karaman,Balıkesir,Manisa,Bingöl,Kırklareli,Bilecik,Şanlıurfa,Bitlis,Kahramanmaraş,Çorum,Isparta Cayır cayır yanıyor, Belediye başkanları çaresiz uçak istiyorlar yardım çağrısı yapıyorlar yetkililer yardım için geç kalıyorlar veya  gerek yok deyip  müdahale etmiyorlar.

8 adet özel uçağı olan bir başkanın ülkesinde yangın söndürme uçağı maalesef yok THY’nın uçakları var  ama eski diye kullanmak istemedik, diye bakan bey açıklama yapıyor.

Hata üstüne hata yapılıyor askerler ortada yok tamalar 1 hafta sonra sahaya çıkıyor köylü kadınlar sırtında itfaiye hortumu taşıyor devlet adamlarının biri gidip, biri geliyor ,ve her gelen cumhurbaşkanımızın talimatıyla geldim diye  reklam yapıyor.

Bunlar bir yana.Birde Kızılay Iban yolluyor ‘’yardım edin bize’’ diye mesaj atıyor daha önceki yapılan yardımların başka yerlere yollandığını hatırlatmama gerek var mı? Bilmiyorum ama insanlar artık Kızılay’dan umudunu kesmiş kendi yardımlarını kendileri yapıyor.

Facebook Yorum

Yorum Yazın