esss

Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor oldu
Esenyurt İl Dernekler Birliği Çetin Gökdemir Futbol Turnuvasında şampiyon finalde normal süresi golsüz biten maçta Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği’ni penaltı atışları sonunda 7-6 mağlup eden Kars Derneği şampiyon oldu.

Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan maç başından sonuna kadar büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Rakibi önünde maça iyi başlayan taraf Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği oldu.

İlk Yarı golsüz tamamlandı

Özellikle ilk 15 dakikalık bölümde rakibini baskı altına alan, oyunu rakip sahaya yıkan Rumeli ve Trakya Derneği bu baskıdan gol çıkaramayınca Karsspor özellikle 15. dakikadan sonra önce oyunda dengeyi sağladı daha sonra da oyunu rakip sahaya yıkarak ilk yarının sonuna kadar gol için yüklendi. Ancak bu bölümde de Rumeli ve Trakya Derneği savunmada hata yapmayınca ilk yarı golsüz bir şekilde tamamlandı. Maçın ikinci yarısı adeta ilk yarıda kaldığı yerden başladı.

Karsspor ikinci yarıya ağırlığını koydu

İlk yarının son bölümünde oyuna ağırlığını koyan Kars Derneği ikinci yarının büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde tuttu. Rumeli ve TrakyaDerneği maçın başında bulduğu alanları ve pozisyonları ikinci yarıda bulamadı. Karsspor özellikle orta sahada oyunun iki yönünü de doğru oynayarak rakibini etkili ayaklarını sürekli baskı altında tuttu. İkinci yarı ağırlıklı olarak Kars Derneği forvetleri ile Rumeli ve Trakya Derneği savunması arasında geçti. Ancak bu baskı Kars Derneği adına net bir fırsat yaratmazken kalan sürede gol olmayınca sonucu belirlemek için penaltı atışlarına gidildi.

Kars Derneği penaltılarda güldü

İlk 5 penaltı atışları sonunda iki takım 4’er penaltıyı gole çevirince eşitlik bozulmadı. 5’er penaltının ardından seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında iki takım da ilk iki penaltıyı gole çevirirken üçüncü penaltı atışlarında ilk penaltıyı Rumeli ve Trakya Derneği kaçırınca Kars Derneği şampiyonluk vuruşu için topun başına geçti. Rakibinin penaltı kaçırdığı seride hata yapmayan Kars Derneği maçı penaltılarla 7-6 kazanarak büyük bir çekişmeye sahne olan finalde kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Maçın sonunda Kars Derneği stadı adeta bayram yerine çevirirken maçı izlemeye gelen çok sayıda taraftar ve futbolseverler de Kars Derneği’nin kupa sevincine ortak oldu. Şampiyonluk primi oyuncuların coşkusunu ikiye katlarken turnuvanın ardından yapılan kupa ve ödül töreninde de dereceye giren takımlara ödülleri dağıtıldı.

Gazanfer Karakaş, Oruç Oymak, Taner Uluğ ve Muharrem Yıldız’dan teşekkür

Final karşılaşmasının ardından bir yemek programı düzenlendi. Düzenlenen yemekte kısa bir konuşma yapan Kars Dernek Başkanı Ali Kılıç, ‘Bu sevinci bizlere yaşatan siz değerli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu turnuvada büyük özveri gösteren kıymetli kardeşimiz Zafer Aras’ı ayrıca tebrik ediyorum’ dedi.

Yemeğe katılan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, ‘Sizlerin başarısı bizim büyük önem teşkil ediyor. Centilmence barış ve kardeşlik içinde süren bu turnuvanın kahramanları siz değerli kardeşlerimi kutluyorum’ dedi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak; “Bu işin baş mimarı sizler ve tabi ki sizleri bir araya getiren bizleri sizler ile buluşturan ve bu şampiyonlukta aslan payının sahibi zafer Aras kardeşime sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Esenyurt Meclis Üyesi Taner Uluğ ise şampiyon olan takımı tebrik ederek; “Hepinizin alnından öpüyorum bize bu gururu yaşattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Serhat Boyları Dernek Başkanı ve Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız ise ; “Ben ilk önce sizleri sonrada Zafer Aras kardeşimi huzurlarınızda alkışlıyorum. Çünkü bunu en çok o hak ediyor” ifadelerini kullandı. Kendisinin de futbol ile iç içe olduğunu ve bu işin ne kadar meşakkatli olduğunu belirten Yıldız turnuvaya katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

Centilmen Kastamonu

Turnuvaya ismi verilen rahmetli Çetin Gökdemir’in takımı Kastamonu Derneği ise turnuva boyunca centilmen davranışları ile en centilmen ödülünü kazanan taraf oldu

Turnuvanın 2. ödülünü Rumeli ve Trakya derneği olurken, 3. ödülünü Gümüşhane Derneği oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gökçe'den Gazetemize DeğerlendirmeÖnceki Haber

Gökçe'den Gazetemize Değerlendirme

Hanak Derneği köyler arası futbol turnuvası nefesleri kestiSonraki Haber

Hanak Derneği köyler arası futbol turnuv...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!