esss

Süper Lig yayın ihalesini Digiturk kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süper Lig yayın ihalesini Digiturk kazandı
Süper Lig'de gelecek 5 sezonu kapsayacak medya yayın hakları ihalesi yapıldı. İhaleyi Digiturk yıllık 500 milyon dolarla kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen ihale bugün yapıldı. İhale öncesinde, teklifler kapalı zarf içerisinde teslim edildi. 

Süper Lig yayın ihalesiNE Digiturk, Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, D Smart başvurdu. Ancak yayın ihalesi şartnamesi nedeniyle ihaleye sadece 2 firma (Digiturk, Turkcell) katılabildi.

Digiturk tüm paketlere yıllık 500 milyon dolar vererek ihaleyi kazandı. 

PAKETLER NE İFADE EDİYOR?

A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamı canlı yayınlanacak, yurt dışı pazarlama hakkı olacak
B Paketi: 1. Lig'in yayın ve isim hakkı. Süper Lig'deki 9 maçın geniş özeti
C Paketi: Maç yayınlarının mobil yayın hakları.
D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın hakları. 

ESKİ ANLAŞMA NE KADARDI?

2010 yılında muhammen yani öngörülen bedel 213.3 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Digiturk 321 milyon dolara kadar çıkıp ihaleyi kazanmıştı. KDV, federasyon ve organizasyon payını da kazanan şirket ödüyor. Rakam bunlarla beraber 424 milyon dolar'a çıkmıştı. Digiturk o dönem Türk Telekom ile yarışmıştı. Federasyon bu kez yüzde 8'lik komisyon parasını almayacak, o parayı kulüplere verecek.



TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇIK
 
İhale sonrasıda yayın değeri olarak Avrupa'nın en değerli 6. Ligi durumuna gelmesiyle ilgili soruya TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 'Ekonomik olarak 6.'yız ama futbol olarak daha değiliz. Bizim sadece ekonomik olarak değil futbol olarak da o seviyeye gelmemiz lazım. Bu da kulüplerimizin ekonomik gücü düzgün kullanmasıyla, altyapıya verilen önemle yapılır. Tarihi bir gün. Bunu iyi değerlendirebilirsek, Türk futbolunun, kulüplerimizin önünün çok açık olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.
 
TARİHİ GÜN
 
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise 'İhaleyi kazanan kuruluşa hayırlı olsun diyorum. Potansiyeli değeri yüksek bir ürün aldı. Bu ürünün değerini daha da büyütücek potansiyele sahip bir kurum. Yayın gelinlerinin büyümesi beni mutlu eden bir durum. Tahmin ediyorum KDV dahil 600 milyon dolara yakın bir rakam.İhale sürecini olumsuz etkileyecek çok şey yaşadık ama buna rağmen bu rakamlara gelmiş olmanın büyük mutluğunu yaşıyorum. Kulüpler Birligi Vakfı olarak ve başkanı olarak, Yıldırım Bey'e de, kulüp başkanlarına da, ihale başkanına da çok teşekkür ediyorum. İnanıyormu ki bundan sonra Türk futbolunun marka değerine ve yayıncı kuruluşa destek vermeye devam edeceğiz. İşimiz bugün bitmedi, kulüpler birliği olarak asıl işimiz bugünden sonra başlıyor. Bu ihale bedelinin yayıncı kuruluşa tekrar geri dönmesi için elimizden geleni yapmaya hazırım.  Kulüpler açısından hesaplarıma göre önümüzdeki yıl haziran ayı itibarıyla yüzde 50'ye yakın bir artışları oldu. Bu artış Türk futbolu için tarihi bir artış. Tabiki bu artışları doğru kullanmak, finansal -fair play'e uygun kullanmak çok önemli. Bu artışları doğru kullanırsak Türk futboluna çok önemli değerler kazandırırız. Türk futbolunun tarihi bir günüdür. Herkese hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tapu'da Yeni DönemÖnceki Haber

Tapu'da Yeni Dönem

Kadıköy'de 2 golSonraki Haber

Kadıköy'de 2 gol

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!