esss

Başkan Karatay; “Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Karatay; “Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız”
Gelecek Partisi'nin Esenyurt İlçe kurucu başkanı olan Veysel Karatay, mazbatasını İstanbul il başkanı İsa Mesih Şahin’in elinde aldı.

Geçtiğimiz pazar günü Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla İstanbul İl Başkanlığı binasını hizmete sokan Gelecek Partisi, İstanbul’da beş ilçe başkanını atadığını duyurdu.

18 Şubat Salı günü İstanbul İl Başkanlığı’nda Gelecek Partisi Esenyurt, Büyükçekmece ve Bağcılar ilçe başkanları belirlendi. Bölgenin sevilen ve tanınmış işadamı aynı zamanda birçok STK’da yöneticilik yapmış olan Veysel Karatay, Gelecek Partisi Esenyurt İlçe başkanlığı başına getirildi. Gelecek Partisinin Esenyurt kuruculuğunu yapacak olan Karatay, yönetimini oluşturarak Esenyurt siyasetine yeni bir soluk getirmiş olacak.

Mazbatasını İstanbul il başkanı İsa Mesih Şahin’den aldı

18 Şubat Salı günü İstanbul il Başkanlığı’nda yapılan törenle mazbatasını İl Başkanı İsa Mesih Şahin’den alan Karatay, Türkiye’nin en büyük ilçesi unvanını elinde bulunduran Esenyurt’un da kurucu başkanlığını üstlenmiş oldu. Mazbatasını aldıktan sonra gazetemize özel açıklamalarda bulunan çiçeği burnunda Kurucu Başkan Veysel Karatay gelinen süreci değerlendirdi. AK Parti ile neden yollarını ayırdığını ve Gelecek Partisini neden tercih ettiğini sorduğumuz Karatay; “AK Parti ile yollarımızı ayırma nedenimiz son yerel seçimlerde mutlaka Esenyurt’lu bir adayın olması yönündeydi. Hatta bununla alakalı arkadaşlarımızla, partililerimizle, üst düzey yöneticilerimizle paylaştık. Bunun altında yatan nedeni ise en son yapılan TÜİK rakamlarına göre Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesi konumuna gelmiştir. 650 bin seçmeni olan 1 milyona yakın nüfusu olan adeta bir Ülke konumuna gelmiştir. Şimdi o kadar büyük bir ilçenin 120 bin – 130 bin üyesi olan bir siyasi partinin bir Belediye Başkanı çıkartamamasından dolayı biz çok üzüldük ve bunu da doğru bulmadık. Bu kadar insanın içerisinde Esenyurt’u yönetecek bir insan yok muydu da biz dışarıdan birilerini getiriyoruz. Biz de Esenyurt halkına partililere bu sözü verdik. Esenyurt dışından birisi gelirse biz desteklemey, doğru bulmayacağız. Partide kendi takdirini kullandı ve dedi ki ben burayı yönetecek dışarıdan birini gönderiyorum. Sizde gereğini yapacaksınız deyince bu halk iradesine doğru bir tavır olmadı. Dolayısıyla bizde dedik ki Esenyurt’ta Esenyurt’lu bir adayı destekleyip özellikle halkın iradesinin nasıl yansıttığını gösterelim istedik. O anlamda bu ayrım gerçekleşti. CHP’de Esenyurt’lu Esenyurt’un çocuğu Kemal Deniz Bozkurt aynı zamanda hemşerimiz olması hasebiyle bizde kendisine destek verme kararı aldık” dedi.

“Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız”

Yerel seçimlerden sonraki süreci değerlendiren Karatay;  “O süreçten sonra artık AK Parti’ye dönmemizin imkanı yoktu ve doğru değildi ve ahlaki de olmazdı. Şimdi bu ülkenin gidişatının iyi olmadığını hepimiz görüyoruz. Birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyor mu? Gerekiyor! İhtiyaç var mı? Var! Bir tıkanmışlık var mı? Var o zaman ne yapmalıyız bu anlamda bu ülkeyi yönetecek bir çıkış varsa bizde buna destek olmamız lazım. Sayın Ahmet Davutoğlu dedi ki, ‘gidişat iyi değil bu Ülke’de ben bu Ülkeyi daha iyi yönetmek için iyi bir program hazırladım. Gelin hep birlikte bu ülkeye katkı sunalım destek olalım.’ Biz de bu anlamda kendisine inandığımız ve güvendiğimiz için ayrıca bu ülkede başbakanlık yapmış, Genel Başkanlık yapmış devlet geleneğini bilen bir insan yanında yer alma kararı aldık. Biz de bu ülkeye katkı sunmak için bu noktada Esenyurt İlçe Başkanlığı görevi verildi. Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız” dedi.

“2 ay sonunda genel kurula gideceğiz”

İlçe Başkanlığına teklifinin Gelecek Partisinden yapıldığını söyleyen Karatay, oluşacak yönetim listesini nasıl şekillendireceği ile ilgili sorumuza; “Esasında Gelecek Partimizin özü insan odaklıdır, şeffaflıktır ve özgür bir yaklaşımdır. Bunu yapabilmemiz için ilçemizde bulunan tüm kesimleri kapsayan bir yönetim organize etmektir. Etmeksek Gelecek Partisinin felsefesini hayata geçirmiş olmayız. Dolayısıyla her kesimin kendisini işin içinde hissedebileceği özellikle gençlik ve kadınlarımızın ağırlıklı olacağı kısa zamanda bir anlayışla hareket edeceğiz. Şu an yapacağımız çalışma kurucular kurulunu oluşmaktır. Yaklaşık olarak 2 ay sonunda genel kurula gideceğiz ve esas yönetimi o zaman oluşturacağız. Burada likayat, mesleki eğitim ve demokratik yapı konusunda herkesimin kendisini hissedebileceği bir yönetimi Esenyurt’un önüne çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

“Kapımız herkese açık”

Gelecek Partisinin Esenyurt teşkilatı için herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Karatay; “Bizim partimizin özü şu; demokrat, özgürlükçü bir yaklaşımdır. Bunun içeriğine baktığımızda her kesimin sorunlarını ve ihtiyaçlarını giderebileceği anlatan bir yaklaşım bulunmaktadır. Kendisini ifade edemeyen, sorun yaşayan iyi bir ülkeye ihtiyacımız var düşüncesinde olan hangi siyasi düşüncede olursa olsun herkese kapımız açıktır. Biz herhangi siyasi partiyi hedef oalrak kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Bu ülkenin geleceğini yönlendirecek, yönetecek yol açacak bir siyasi partiyiz. Bunun içinde HDP’lisi de olacak, CHP’lisi de olacaktır, AK Partilisi de olacaktır. Saadet Partilisi de olacaktır. Yani bizim bu düşüncemiz belli bir ideolojiden yola çıkmak değil tüm demokratik sistemi içinde barındıran özgürlükçü bir yapıdır. Şöyle ki İslami açıdan sorun yaşayanlarda burada kendisini bulacaklardır. Milliyetçi açıdan sorun yaşayanlarda kendisini burada bulacaklardır. Demokrasi konusunda yara alanlarda kendisini burada bulacaklardır. Dolayısıyla bizim yolumuz sadece bir nokta üzerinden gitmek değildir. Kurucular kurulumuzda Yahudi kökenli var, ermeni kökenli var dolayısıyla biz din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bir siyasi hareketin içerisindeyiz. Mesele şu insan odaklı olması yetiyor. Biz insana değer veriyoruz. İnsanın huzuru, mutluluğu ve güvenliliğinden bahsediyoruz. Bunun için şuralıdır, şu düşünceye aittir veya şu inanca aittir diyemeyiz. O zaman insan ayrımcılığı yapmış oluruz ki biz bunu asla yapmayacağız” şeklinde konuştu.

“Binamızı ve kurucularımızı 15 gün içinde açıklarız”

Yeni yönetimi kurulunu 15 gün içerisinde açıklayacaklarını belirten Karatay; “İlçe binamız bitmek üzere ve hem kurucular kurulumuzu ve ilçe binamızı 15 gün içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. İstanbul’da ilk ilçe binamızın açılışını gerçekleştirerek verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Çünkü biz Esenyurt’luyuz” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Özyurtlar Holding’de iki büyük gelişmeÖnceki Haber

Özyurtlar Holding’de iki büyük gelişme

Akkoza Toplu Yapı ile Esenyurt Belediyesi arasında gerginlikSonraki Haber

Akkoza Toplu Yapı ile Esenyurt Belediyes...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!