esss

Başkan Karatay: Esenyurt’ta Herkes ağa olmuş!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Karatay: Esenyurt’ta Herkes ağa olmuş!
Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a yönelik eleştirilerde bulunan Karatay, "Keşke biraz bizleri de dinleseler. Biz halkın içindeyiz. Halkın sorununu, talebini iletmek isteriz. Ama maalesef bugüne kadar böyle bir yaklaşım görmedik" dedi.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Veysel Karatay, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla ilçe gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Esenyurt'ta bir takım işlerin yolunda gitmediğini anlatan Karatay, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un kendilerini dinlemediğini ve "ben bilirim" anlayışıyla siyaset yaptığını söyledi. Karatay, "Esenyurt'un gidişatını takip ediyoruz. Daha iyi Esenyurt için ne yapılabilir.

Bunları her fırsatta söylemeye gayret ediyoruz. Fakat gördüğümüz kadarıyla bunlar çok da fazla dikkat çekmiyor gibi. Ben şahsen, Esenyurt'ta belediye başkanı olsam bırakın siyasi ilçe başkanını herhangi bir dernek başkanının dahi isteği talebi varsa çağırırım, buyurun derim konuşurum. Sadece ben bilirim, benden başka kimse bir şey bilmez tavrı doğru değil. Bu konuda biraz üzgünüm. 2 yıldır Esenyurt'ta toplumun her kesimiyle bir araya geliyoruz. İlçe sakinlerinin istek ve talepleri doğrultusunda açıklama yapıp bilgiler veriyoruz. Ama bu konuda maalesef istediğimiz yolu alamıyoruz. 2022 yılına girerken bunları söylüyorum ama bu yıl belki daha farklı olur. Belki belediye başkanı ve yetkili arkadaşlar herkesi toplar, bizi çağırır, dinlerler. O zaman Esenyurt halkı için daha güzel bir süreç başlar. Olur mu olmaz mı bunu bilmiyorum. Ama umarım olur. Çözüm ancak konuşarak olur, iletişimle olur. Şimdi Esenyurt'ta 1 buçuk milyon insan var. 6 büyükşehirden büyük. Çok ülkeden büyük bir yerden bahsediyoruz. Sorun tabii ki fazla. Ama önemli olan iyi niyetli bir yaklaşımla sorunun çözümü için yaklaşım gösterebilmektir" dedi.

Hangi sorun sizin sorununuz?

Esenyurt'ta trafik konusunda eğitim konusunda sıkıntılar yaşandığını da anlatan Veysel Karatay, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un ise, "Okul sorunu benim sorunum değil. Trafik sorunu benim sorunum değil" gibi ifadeler kullandığını söyledi. Bozkurt, "Mesela trafik konusu bana göre büyük bir sorun. Yerel noktada çözülmesi gereken bir tutum. Sayın belediye başkanı özellikle Meclis'te konuşuren; “Trafik sorunu benim sorunum değil” dedi. Okul eksikliği gündeme gelirken, “Okul sorunu benim sorunum değil” dedi. Normal şartlarda bir belediye başkanı bunları söylemeli mi? Tamam söyleyebilir belki ama kendi yerelinde bir belediye başkanının halkına hizmet etmesi için verilen bütçeyi harcarken de en önemli eksikleri de gidermekle yükümlü. Bunun başında da eğitim geliyor. Benim çocuklarım 70 kişilik sınıfta okuyorsa benim belediye başkanlığı yapmamın çok da bir anlamı yoktur. Ben kendim o makamda oturmuş olsam Esenyurt'taki her yurttaşımızın derdi için sıkıntısı için çözüm ararım. Hepsinin sorunu benim sorunum derim. Yerel yönetimin özeti budur. Dolayısıyla trafik ve eğitim konusundaki ihmalkârlık yanlış" ifadelerini kullandı.

Esenyurt'ta herkes ağa olmuş

 Esenyurt'un her mahallesini ziyaret ettiklerini ve her mahallleden insanla bir araya geldiklerini de kaydeden Karatay, Akçaburgaz Mahallesi'nde herkesin şikâyetçi olduğunu söyledi. Akçaburgaz Mahallesi'nin çok büyük bir mahalle olduğunu anlatan Karatay, "Esenyurt'ta mahalleliyle konuşuyoruz. Fakat hiçbir mahalle sakininden,  “Her şey iyi. Temizliğimiz yapılıyor. Parkımız var” diyen duymadım. Akçaburgaz Mahallesi var. Çok büyük bir mahalle Orada temizlik yapan sadece 3 kişi var. Baktım yaşı geçmiş, gariban arkadaşlar. Orada binlerce insan var kocaman bir mahalle ama orada temizlik yapan 3 kişi var. Bu olacak şey değil. Bu belediyede 4 bin kişi var. Bu 4 bin kişi ne iş yapıyor? Sahada çalışan yok. Herkes ağa olmuş ama çalışan bir Allah'ın kulu yok. Bunların kontrol altına alınması gerekiyor. Ben bunları görünce belediye başkanının belediye yönetimine hakim olmadığını görüyorum. . Siz sokakta ne olup bittiğini görmüyorsanız geçmiş olsun. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil" diye konuştu.

Bu meclis'ten hizmet çıkmaz

Esenyurt Belediye Meclisi'ni izlediğinde üzüntü duyduğunu da anlatan Karatay, "Esenyurt bu Meclis'i hak etmiyor. Kalite seviyesi düşük, herkesin kendini övdüğü bir Meclis görüyoruz. Saatlerce bir oturum sürüyor sonuca bakıyorsunuz kocaman bir sıfır. Meclis'teki partiler biraz kendine çekidüzen vermeli. Hepsi ben daha iyiyim demekten ileri gitmiyor. Ürettikleri hiçbir şey yok. Kayıkçı kavgasının ötesine geçemiyorlar. AK Parti mesela. Meclis çoğunluğu nedeniyle kendine farklı bir rol çizmiş. Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt kendine ayrı bir rol çizmiş. CHP'li Meclis üyelerinin herhangi bir şeye cevap verecek hali kalmamış. Dolayısıyla Meclis'teki görüntü gerçekten çok kötü, Bir Esenyurtlu olarak izlerken hicap duyuyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesine İstenen Soruşturma

Bu soruşturma İçişleri Bakanlığının konuşması ile bildiğiniz gibi çok fazla gündem oldu. Biz Türkiye’nin demokrasi, haklar ve özgürlükler noktasında 21. Yüzyılı uygun siyaset yapmalarını ve özellikle Avrupa Birliği kriterlerine uygun hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Söyledikleri sayıdaki kişilerin buralarda çalışması ve çalıştırılması yönetim sistemini aklımıza getiriyor. Bu insanları tespit ettiyseniz neden hala ordalar ve orada bugüne kadar tuttunuz, neyi beklediniz?

Belediye başkanı insanları belediyeye alırken kuralları ve sistemi bellidir ve herkes tarafındanda bu aşikardır. Başta sabıka belgesi sağlık raporu gibi evrakları içeri verilir. Burada bu alınan kişiler iş kriterlerine uyuyorsa, sabıkası temiz ise bizlerin burada kimseyi suçlamamız doğru olmaz. Terör ile ilişkide olan ve bu tür faaliyetlerin içinde olan tabi ki yapılması gerekenlerin yapılmasına inanıyoruz. Her şeyden önce huzur istiyoruz ve devletinde görevi bu huzuru sağlamaktır. Ancak hiçbir şey yokken, kanıt sunulmamışken, bu tür açıklamaları doğru bulmuyor ve inanmıyoruz. Umarım bu ve buna  benzer sorunlar halkın iradesine dokunulmadan, zorbalık yapılmadan çözülür. Nerede olursa olsun halkın iradesine saygı duymak zorundayız.

Sınavlarda Yüksek Puan Alanlar Neden Mülakatlarda Eleniyor?

Son dönemlerde gündemi meşgul eden konularından da bir budur. Yüksek puan almasına rağmen, bu kardeşlerimiz kim ve kimler tarafından neden eleniyorlar? Sizin çocuğunuz üniversiteyi bitiriyor, sonrasında sınavı kazanmak için dershaneye gidip zaman ve para harcıyor. Devletin açtığı KPSS sınavına giriyor ve yüksek puan almasına rağmen mülakata gelip eleniyorsa bunun karşılığı çok ağırdır. Kimse bu vebalin altından kalkamaz. Biz ayrım yapmadan bu gençlerin hayalleri ile oynamamalıyız. Şeffaf olunmalı ve onlara hak ettiklerini hak adına teslim etmeliyiz.

Halkın ve İş İnsanlarının Ekonomi Kaygısı

Ekonomi modeli ve standartlarının olmaması toplumu ve iş insanlarının kaygısını giderek arttırıyor. Özellikle iş insanlarının kaygısı çok tehlikelidir. Sıkıntı ve problem yaşarlarsa yatırım yapamaz ve insanlar ciddi anlamda işsiz kalabilir ve bu da ekonominin çöküşüne zemin hazırlar. Yatırım ve istihdam olmazsa kaos artar. Şahsım ve gelecek partisi adına hem fikiriz. Kim gelirse gelsin bu sistem devem ederse bu sorunlar çözülmez. Cumhurbaşkanlığı sistemi bu ülkenin bu yükünü kaldıramıyor. Gözüken manzara çok açık ve nettir. İşin ehliyet boyutu, liyakat boyutu konuşulur, ama temelde çözüm için sistem sorunu olduğunu herkes artık biliyor. Bizler yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini ve bu köhnemiş sistemin ülkeye, millete bir şey vermediğini bir daha dile getiriyoruz. Buna da ihtiyaç var kaybedecek zamanımızda yok.

City Center Sorunu

Esenyurt Belediyesinin şu anda içinde olduğu binanı altında bulunan kafelere gidip bir bakın. Oradaki dükkanların metre karesine bakın ve sonrada halkın yeri olan caddeleri nasıl gasp ettiğini göreceksiniz. Buraya halkın yerinin gasp edilmesinden kaynaklanan yere belediyeye metre kare başı ne kadar ödeniyor? Esenyurt halkı adına öğrenmek istiyorum. Bunun gibi bu kentte halkın yerinin gasp edilmiş yüzbinlerce yer var. Buralar kimsenin mülkiyeti de değil, malı da buralar halkın yeridir. Buraları peşkeş çekecekseniz halkın istek ve taleplerini göz önünde bulunduracaksınız.

Bana göre belediye başkanı hem Esenyurt’a hem de sorunlarına hâkim değildir. Başkan hem kendini hem de yönetimini gözden geçirirse kent halkı adına hizmet noktasında çok iyi bir şey yapmış olacaklar.

Basın konuşması sonrası gazetecilere teşekkür eden Karatay, umut, özgürlük, güzellik dolu bir yıl temennisinde bulunarak basın konuşmasını son verdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sigara ve alkolde ÖTV zammı!Önceki Haber

Sigara ve alkolde ÖTV zammı!

Esenyurt’ta 15 saatlik intihar girişimi!Sonraki Haber

Esenyurt’ta 15 saatlik intihar girişimi!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!