esss

Kadıoğlu gidince, Bayram Şenocak’a piyango vurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadıoğlu gidince, Bayram Şenocak’a piyango vurdu!
İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi yenilgisinin ardından AKP'de üstü çizilen eski İl Başkanı Bayram Şenocak’a piyango vurdu. Şenocak, İstanbul 3'üncü Bölge 8'inci sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu'nun adaylıktan çekilmesiyle boşalan yere adını yazdırmayı başardı.

AKP’nin İstanbul 3'üncü Bölge 8'inci sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu'nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini duyurması AKP listelerinde sürpriz bir değişikliğe kapı açtı.

Parti içinde, 2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na yenilginin faturasının kesildiği isim eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Kadıoğlu'ndan boşalan adaylık koltuğuna oturan isim oldu.

İstanbul'un kaybedilmesinin ardından İl Başkanlığı koltuğundan olan Şenocak 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AKP listesinde kendisine yer bulamamıştı. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Şenocak'ın yolunu kesen isim ise Bilal Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı ve Erdoğan'ın yardımcısı Emre Kandemir'di.

Bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP’nin en önemli ikinci koltuğunda oturtulan Erkan Kandemir, parti içinde birçok önemli isim yanında Bayram Şenocak'ın listeye girmesine de mâni olmuştu.

Ancak İstanbul'u kaybeden Şenocak adeta küllerinden yeniden doğdu. Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı eski Esenyurt Belediye Başkanı Neci Kadıoğlu'nun son dakika bir kararla sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmesiyle Şenocak, ismini İstanbul 3. bölge 8. sıraya yazdırmayı başardı.

NECİMİ KADIOĞLU KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı olduğu dönemde 1994-98 yılları arasında İBB Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulunan Necmi Kadıoğlu o yıllardan beri Erdoğan'ın yakınında bulundu. Kadıoğlu Akbil davasında da dönemin İBB Başkanı Erdoğan ile birlikte yargılanan kilit isimler arasında yer aldı.

2004-2017 arasında Esenyurt Belediye Başkanlığı makamında oturan Kadıoğlu ortaya çıkan 'sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

14 Mayıs seçimleri için İstanbul'dan aday gösterilmesinin ardından Kadıoğlu'nu istifaya götüren o görüntüler yeniden gündem oldu. Kadıoğlu önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

BAYRAM ŞENOCAK KİMDİR?

Siyaset hayatına 2003 yılında Güngören AKP Gençlik Kolları’nda başlayan Bayram Şenocak, çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra göreve 2010-2012 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Avcılar’dan sorumlu İl Koordinatörü olarak devam etti.

2012-2014 yılları arasında da Avcılar İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 9 Şubat 2018 tarihinde ise İstanbul İl Başkanlığı görevini Selim Temurci'den devraldı.

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak'la yakınlığı bilinen Şenocak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin kaybedilmesinin ardından 24 Şubat 2021 tarihinde İl Başkanlığı görevini bıraktı.

1978 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Şenocak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezun. Evli ve 2 çocuk babası olan Şenocak aynı zamanda MÜSİAD yönetiminde de yer aldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Ak Parti’den gövde gösterisiÖnceki Haber

Ardahan Ak Parti’den gövde gösterisi

Başkan Bozkurt, orucunu sağlık emekçileriyle açtıSonraki Haber

Başkan Bozkurt, orucunu sağlık emekçiler...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!