esss

Kılıçdaroğlu Suriyeliler için tarih verdi! "Davulla zurnayla göndereceğiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu Suriyeliler için tarih verdi! "Davulla zurnayla göndereceğiz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin'de metro inşaatı temel atma töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada, "En geç 2 yıl içinde hiç meraklanmayın tüm Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen metro inşaatı temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Akşener, konuşmasında, 'erken seçim' çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu ise göreve geldiklerinde en geç 2 yıl içinde Suriyelileri davulla zurnayla memleketlerine göndereceklerini belirterek, "Buraya isterlerse turist olarak gelebilirler, kapılarımız açık" dedi.

"SURİYELİLER İSTERLERSE TURİST OLARAK GELEBİLİR"

Göreve geldiklerinde hakkı, hukuku ve adaleti beraber getireceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla, yaşam tarzıyla ilgilenmeyeceğiz. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için çalışmak istiyoruz. 7’den 70'e ülkemiz için çalışmak istiyoruz. Bizim bir hedefimiz daha var. Onu da ifade edeyim. Siyasetçi, millete hesap verdiği zaman güven ilişkisi pekişmiş olur. Biz harcayacağımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Belediye başkanlarımız da bunu yapıyorlar, onlar da çok güzel yatırımlar yapıyorlar, onlar da hesabını millete veriyorlar. İhaleleri yayınlıyorlar. Dolayısıyla her kuruşun hesabını verme geleneğini inşallah siyasetin içine yerleştireceğiz ve herkes böyle yaşayacak. En geç 2 yıl içinde hiç meraklanmayın tüm Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Bize güveneceksiniz. Söz veriyoruz bize güveneceksiniz, biz de size güveneceğiz. Güven üzerine siyaseti inşa edeceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum, herkesin kimliğine saygılıyım. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde birlikte yaşasınlar. Buraya isterlerse turist olarak gelebilirler, kapılarımız açık. Gezebilirler, hiçbir sorun yok. Onların açmaz noktaya getirdiği dış politikayı, Mustafa Kemal’in söylediği, 'yurtta barış dünyada barış' üzerine inşa edeceğiz. Suriye ile de Mısır'la da barışacağız. Tüm komşularımızla barışacağız. Sadece iç politika değil, dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına yeniden dönecek. Asla unutmayın, sandık gelecek. Sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz ama oy kullanmak sizin göreviniz. Oy kullanacaksınız.”

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener, Mersin metrosu inşaatının temelini attı. KAYNAK: DHA

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta 15 saatlik intihar girişimi!Önceki Haber

Esenyurt’ta 15 saatlik intihar girişimi!

Bir Adım Derneği yardımlarına devam ediyorSonraki Haber

Bir Adım Derneği yardımlarına devam ediy...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!